Børge Mogensen

Børge Mogensen

Børge Mogensen (1914-1972) begyndte sit virke med at sætte kvalitetsmøbler til fornuftige priser ind i de danske hjem som leder af FDB's møbelprogram. Siden fortsatte han med at skabe nogle af 1950erne og 1960ernes mest anerkendte klassikere. Og der er nok at vælge imellem, for han var produktiv som få. Idéerne til nye Børge Mogensen møbler kom til ham på alle tider af døgnet og blev nedfældet på tændstikæsker, servietter, halvkrøllede kuverter eller hvad der nu var ved hånden.

Børge Mogensens livslange mission var at skabe enkle, praktiske møbler til folket. Udseendet var vigtigt, men det måtte aldrig gå ud over funktionaliteten. Han kritiserede de af hans kolleger, der jagtede modeluner, ignorerede brugsværdien eller brugte unødigt dyre materialer. I samme åndedrag affejede han trodsigt enhver, der kritiserede ham for kun at anvende træ - det materiale, han elskede i alle afskygninger.

Her ser du et udpluk af Børge Mogensens populære møbler:

Øresund 895/S9 Opbevaringssystem af Børge Mogensen Øresund Chair 537 Stol af Børge Mogensen Øresund Chair 543 Stol af Børge Mogensen Øresund 871/S9 Skænk af Børge Mogensen Øresund 870/F24 Opbevaring af Børge Mogensen

Se flere populære danske designere her.

Tilbage